2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Varškės pyragas



Tešlai:
  • 2 kiaušiniai
  • stiklinė cukraus
  • 200gr. sviesto (ištirpinto, atvėsusio)
  • 2 šaukštai rūgščios grietinės
  • 3,5 stiklinės miltų (220ml.)
  • nedidelis šaukštelis kepimo miltelių
  • sodos, mažiau nei pusė šaukštelio
Įdarui:
  • 1kg. varškės
  • 5 kiaušiniai
  • 3šaukštai manų
  • 3šaukštai pieno miltelių
  • pusė stiklinės cukraus
  • vanilinio cukraus pakelis
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti sviestą, sodą sumaišyti su grietine, kep. miltelius su miltais ir viską sudėjus išminkyti, arba tai padaryti kombainu.Padalinti į dvi dalis ir susukus į maistinę plėvėlę, padėti į šaldiklį 15-20min.Išėmus vieną dalį masės, sutarkuoti burokine tarka ant sviestu patepto kepimo popieriaus, iškloto į kepimo formą.Sukrėsti, išlyginti varškės masę ir likusią dalį masės sutarkuoti ant viršaus varškinio įdaro.

Įdarui varškę išminkyti su išvardintais produktais, iškyrus kiaušinių baltymus, kuriuos išplakti su trupučiu druskos iki standumo, sukrėsti juos į varškės masę ir išmaišyti.

Kepti ~35-40min. 180l.temp., prieš tai orkaitę įkaitinus.

Malonaus valgymo:)

2 komentarai:

aguonele rašė...

Ojez...netikiu savo akimis kad vel raso!!!! Puiku :*

srove rašė...

Mažumėlę...:)))Užbėgsiu, kai turėsiu laiko pas tave pasidairyt:)