2011 m. gruodžio 27 d., antradienis

Vištienos vyniotinis



  • 300gr. kiaulienos faršo
  • 4 didesnės vištienos šlaunelės
  • svogūnas
  • česnako 3 skiltelės
  • ~ 300gr.pievagrybių
  • įv. spalvų paprikų po truputį
  • petražolių kuokštelis
  • pipirų, druskos
  • šaukštas medaus
  • šaukštas sojų padažo
Šlauneles įpjauti išilgai palei kaulą ir jį apipjaustant išimti, nesupjaustant mėsos gabalėliais.Nuimti odą, dviejų šlaunelių mėsą dėti ant lentutės ir nedaug pamušti, vieną ant kitos truputį užkeičiant, kad eitų susukti vyniotinį.Pabarstyti druska, pipirais, česnakais, paskleisti pusę suprieskoniuoto faršo, per vidurį eilute dėti supjaustytus į keturias dalis ir iškeptus svieste iki pageltonuos pievagrybius(gale kepimo dar įpjaustyti raudoną svogūną ir sukepti kartu su grybais gerai) ant pievagrybių vėl eilute dėti supjaustytas kubeliais paprikas(sumaišytas su trupučiu medaus ir pipirais)ir susukti vyniotinį, keliose vietose nelabai smarkiai perrišti virvele, susukti gerai į foliją ir dėti į skardą, kišti į įkaitintą orkaitę 190C kepti 40min., paskui atverti foliją, patepti vyniotinius medaus ir sojų padažo mišiniu ir dar kepti, kol truputį paraus.Ištraukus lengvai paslėgti, kol visiškai atauš, nuvynioti virveles.Iš tokio kiekio produktų išeina du vid. vyniotiniai, arba vienas didžiulis.




4 komentarai:

aguonele rašė...

Jau kai labai labai vyrą palepinti norėsiu, tada suksiu tokį vyniotinį :) Atrodo puikiai!!!

srove rašė...

Ačiū:)O ką taviškis suka, kai tave nori palepinti?:))

aguonele rašė...

Tokiu atveju leidžia lovoje kavą gerti, nes jam tai nepriimtina ;)

srove rašė...

Mat koks principingas:)